Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z gęsiną"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 170
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 665
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 116
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 170
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 665
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 116
Składniki
ok. 20 minut.
Mięso rozdrobnić. Roszponkę opłukać, dobrze osuszyć na ściereczce albo w specjalnej wirówce do sałaty. Orzechy zrumienić na patelni bez tłuszczu. Knedle pokroić w grube plasterki. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć knedle, zrumienić je z obu stron.
Przestudzone knedle wymieszać z gęsiną, orzechami i roszponką. Lekko oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem. Na sałatkę wyłożyć małe porcje konfitury żurawinowej.
Porcja: 610 kcal.Źródło: Życie na gorąco