Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z gyrosem z kurczaka , kukurydzą, ogórkami konserwowymi, kapustą pekińska
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Mięso pokroić w kostkę, przyprawić solą pieprzem, lekko oprószyć przyprawą do gyrosa i wstawić do lodówki na jakąś godzinkę.Po tym czasie smażymy je na patelni aż zmięknie i się zarumieni, następnie pod koniec smażenia dodać resztę przyprawy do gyrosa.Później włożyc do miski (płasko, tak aby mięso tworzyło pierwszą warstwę). Pozostałe składniki sałatki układać warstwami, na mięso cebulę (drobno pokrojoną),potem cienką warstwę ketchupu, potem potem ogórki konserwowe (pokrojone w kostkę), potem kukurydzę, potem majonez, a na koniec poszatkowaną kapustę pekińską. Uwagi: Nie mieszać składników w misce,wyjmować łyżką tak aby na talerzu mieć wszystkie warstwy, potem ewentualnie na własnym talerzu pomieszać składniki.