Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy wyrazisty smak, proste wykonanie
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 106
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 134
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 106
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 134
Składniki
ugotować średniej wielkości ziemniaki w mundurkach, ostudzić, pokroić w cienkie plasterki (ale na tyle grube, żeby się nie rozpadały)
dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę, ilość w zależności od upodobań
majonez lekko rozcieńczyć mlekiem
wszystko razem delikatnie wymieszać, dodać sól, pieprz i gałkę muszkatołową do smaku. Niby nic, a smakuje bajecznie.