Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sardynki na jajkach"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27490
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 174
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1241
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27490
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 174
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1241
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Zalej zimną wodą. Kiedy ostygną, obierz ze skorupek i każde przekrój na pół.
Odsącz kukurydzę. Natkę posiekaj. Oba wymieszaj z majonezem. Przypraw do smaku (mieszanka powinna być dosyć pikantna). Rozłóż masę na połówkach jajek. Na wierzch każdego połóż sardynkę. Posyp natką.
Do przyrządzenia tej dekoracyjnej przystawki możesz użyć dowolnej ryby w oleju. Smaczna będzie także z kawałeczkiem wędzonej makreli lub śledzia. Jeśli zapomniałaś kupić kukurydzy, użyj zielonego groszku (z puszki).
Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z RzeszowaŹródło: Bella Relaks