Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, kruche, aromatyczne mięso w wyrazistej marynacie. Schab na dziko najlepiej przygotować go dwa dni wcześniej, zanurzyć w marynacie i wstawić do lodówki. Po tym czasie wystarczy przełożyć go na patelnię i usmażyć. Świetnie smakuje podawany z ziemniakami z wody i lekką surówką.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 54
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 54
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Schab kroimy na plastry (z 500 g mięsa powinniśmy otrzymać 4-5 kotletów). Mięso przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do dziczyzny.
Do miski wlewamy mleko, dodajemy śmietankę i jajka. Doprawiamy solą i pieprzem, dosypujemy przyprawę do dziczyzny. Składniki mieszamy. Mięso zanurzamy w marynacie i odstawiamy na 2 dni do lodówki.
Mięso wyciągamy z marynaty. Panierujemy w mące pszennej połączonej z mąką ziemniaczaną.
Schab na dziko smażymy na maśle klarowanym, na złoty kolor z każdej strony. Podajemy z ziemniakami z wody i surówką.