Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli delikatne,chudziutkie i aromatyczne mięsko na obiad lub kolację
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1162
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1162
Składniki
Schab wypłukać, pokroić na plastry (jak na kotlety do ok. 1 cm grubości) , dobrze rozbić tłuczkiem. Z oliwy i przypraw przygotować marynatę. Plastry mięsa smarować marynatą i ułożyć w misce. Odstawić do lodówki na ok. godzinę.
Pokroić cebule i paprykę w grubsze piórka. Na rozgrzanej patelni obsmażyć plastry mięsa tylko po kilkanaście sekund z każdej strony , zdjąć patelni.
Teraz na patelni rozsypać cebule i paprykę, poukładać obsmażone mięso, polać winem. Przykryć i dusić ok. 20 minut. Podawać z piure ziemniaków i surówkami np. selera.