Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab z warzywami przygotowałam na dzisiejszy obiad. Podałam go z surówką z kiszonej kapusty. Schabik wyszedł bardzo smaczny , mięsko kruche a warzywa bardzo smaczne. Polecam
naczynie żaroodporne, nóż, miska, ręcznik papierowy, miseczka na marynatę,
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 367
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 104
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 79
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 367
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 104
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 79
Składniki
Przygotować marynatę; Składniki marynaty połączyć z olejem i dokładnie wymieszać. Ząbki czosnku obrać i pokroić w słupki. Mięso opłukać osuszyć ręcznikiem papierowym , nożem zrobić w nie których miejscach otwory i włożyć po słupku czosnku. Następnie mięso natrzeć przygotowaną marynatą z każdej strony. Odłożyć na boku i przygotować warzywa. Wszystkie warzywa po oczyszczeniu i obraniu pokroić w plastry. Następnie włożyć do miski, wlać olej oraz majeranek , soli i pieprzu do smaku, szczyptę suszonego tymianku wymieszać i włożyć do naczynia żaroodpornego. Na warzywach usadowić schab. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 60 minut. pod przykryciem. Pod koniec pieczenia zdjąć przykrywkę z naczynia żaroodpornego i dopiekać dalej. Podawać z surówką . Smacznego
Przygotowane składniki i schab do pieczenia.
Danie gotowe do podania.