Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, jednogarnkowy obiad z piekarnika - aromatyczny schab przekładany cebulą i ziołami, zapiekany z ziemniakami. Proste, szybkie w wykonaniu i niesamowicie smaczne danie. Sprawdzi się na co dzień i od święta. Istotny jest sposób i czas pieczenia. Naczynie należy przykryć, na około 90 minut do pieca. Dzięki temu mięso będzie idealnie soczyste i kruche.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 173
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 173
Składniki
Schab ponacinaj lub pokrój na plastry. Cebule obierz z brązowych łupin i pokrój na talarki. Ziemniaki obierz i ponacinaj jak ziemniaki w stylu hasselback.
Do miseczki wlej olej. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, zioła i przyprawy. Całość wymieszaj.
Schab umieść w naczyniu żaroodpornym. Plastry mięsa przełóż cebulą. Dookoła mięsa ułóż ziemniaki. Całe danie danie posmaruj przygotowaną marynatą. Zapiekankę przykryj pokrywą lub folią aluminiową.
Schab przekładany z ziemniakami wstaw do piekarnika. Piecz przez około 90 minut w temperaturze 180 stopni.