Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w marynacie ketchupowej
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 64
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 64
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Składniki
Schab pokroić na średniej grubości plastry i przełożyć do miski, dodać pokrojoną cebulę w pióra, plastry lub półplastry oraz czosnek. W osobnej misce przygotować marynatę, wymieszać ketchup z musztardą, wodą i przyprawami. Gotową marynatą zalać schab i wymieszać. Odstawić do lodówki na całą noc lub minimum na godzinę. Po tym czasie przekładamy przygotowany schab do garnka, zamykamy pokrywę i ustawiamy opcje gotowania pod ciśnieniem na 15 minut. Po tym czasie zostawiamy danie w wyłączonym garnku na 10 minut. Uwalniamy ciśnienie i danie jest gotowe do podania. Schab można przygotować w piekarniku, w naczyniu żaroodpornym zapiekamy do miękkości mięsa ok. 60-90 minut w zależności od grubości mięsa.