Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie chrzanowym ma delikatny posmak chrzanu. Nie jest nachalny, doskonały na obiad.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Składniki
Schab podzieliłem na plastry i lekko rozbiłem następnie obtoczyłem w mące.
Cebulę posiekałem w kosteczkę i zeszkliłem na gorącym oleju. Do cebuli dodałem kotlety i obsmażyłem. Zalałem bulionem tak by całość była zakryta.
Dodałem pokrojoną marchewkę, pietruszkę, listek laurowy i ziele angielskie. Dusiłem do miękkości mięsa.
Śmietanę wymieszałem z chrzanem i dodałem do mięsa. Jeżeli sos jest zbyt rzadki można go zagęścić mąką. Całość obficie posypałem posiekanym koperkiem.