Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowałam dzisiaj na obiad schab w ziołach, który zaskoczył moją rodzinę. Mięsko kruche ,soczyste i bardzo smaczne. Na pewno skusi niejednego niejadka.
naczynie żaroodporne, miska, nóż,
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1538
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 55
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1538
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 55
Składniki
Marynata do schabu; Szarlotki obrać i drobno posiekać, włożyć do większej miski, dodać posiekaną natkę pietruszki i drobno pokrojony seler naciowy oraz rozgniecione pokrojone ząbki czosnku. Dodać oregano, tymianek oraz grubo zmielony pieprz. Całość dobrze wymieszać. Umyty i osuszony schab wysmarować oliwą , obtoczyć w marynacie i odłożyć na 15 minut w chłodne miejsce. Tak przygotowane mięso położyć na ruszcie i włożyć do nagrzanego piekarnika do 240 stopni. Pod ruszt włożyć naczynie żaroodporne z odrobiną oliwy. Piec około 20 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze około 40 minut. Mięso wyjąć ,posolić i owinąć w folię aluminiową a następnie owinąć ściereczką. Mięso odstawić na 10 - 15 minut. Po wyjęciu mięsko pokroić w grubsze plastry.