Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszny schab nadziany kabanosami. Dobrze doprawiony smakuje wybornie i kusząco. Szybko znika z talerza.
naczynie żaroodporne, ręcznik papierowy , nóż, praska do czosnku, miska,
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 192
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 64
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1436
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 192
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 64
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1436
Składniki
Schab oczyścić, opłukać, osuszyć. Nożem wydrążyć dziury, do których włożyć kabanosy. Składniki na marynatę dokładnie wymieszać do połączenia składników. Przygotowaną marynata natrzeć schab z kabanosami , włożyć na 30 minut do lodówki. Po tym czasie schab przełożyć do naczynia żaroodpornego lub brytfanki, piec do miękkości schabu około 40 minut polewając sosem wytworzonym podczas pieczenia , a od czasu do czasu polania polać ciepłą wodą. W razie konieczności gdyby góra schabu nam sie za szybko spiekła to nakryć schab folią aluminiową. Gotowy schab pokroić w plastry poukładać na sałacie. Rada; Z wytworzonego podczas pieczenia soku przygotować gęsty sos którym będziemy mogli polać upieczone pokrojone mięso czyli schab.