Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab ze szpinakiem i parmezanem"
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 11
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24318
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 11
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24318
Składniki
ok. 30 min• Porcja 300 kcal • Koszt porcji ok. 3,60 zł • Przepis dla 4 osób
Kotlety rozbij cieniutko przez folię spożywczą. Z obu stron oprósz solą i pieprzem.
Listki szpinaku drobno posiekaj. Rozgrzej patelnię, wlej troszkę oleju i zeszklij na nim przepuszczony przez praskę czosnek. Następnie zwiększ ogień, dołóż szpinak i podsmaż około 1/2 minuty.
Na każdym kotlecie rozłóż porcję szpinaku, posyp tartym serem (możesz też wymieszać szpinak z serem). Złóż kotlety na pół.
Panieruj złożone schabowe w następującej kolejności: najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku i na końcu w płatkach kukurydzianych.
Smaż kotlety z obu stron na rozgrzanej patelni, ale niezbyt wielkim ogniu, bo płatki kukurydziane mogą się przypalić.Źródło: Kobieta i życie