Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety schabowe nacierane mieszanką aromatycznych ziół i przypraw, panierowane w mące, jajku i bułce tartej. Idealnie doprawione mięso, które z pewnością zasmakuje Waszym domownikom. Do tego ziemniaki z wody oraz lekka, chrupiąca sałatka i obiad gotowy.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5942
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5942
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Plastry schabu delikatnie rozbij tłuczkiem.
Czosnek drobno poszatkuj. Do miski przełóż posiekany czosnek, zioła i przyprawy. Składniki wymieszaj. Gotową mieszanką natrzyj plastry schabu.
Przygotuj trzy głębokie talerze. Do pierwszego wsyp mąkę. Do drugiego wbij jajka i rozkłóć je widelcem. Do trzeciego wsyp bułkę tartą. Nacierane schabowe panieruj kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
Schabowe nacierane smaż na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor (po około 2-3 minuty z każdej strony). Serwuj z ziemniakami i ulubioną surówką.