Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedzielny obiad:tradycyjny kotlet schabowy w chrupiącej panierce z panko podany z surówką z białej rzodkwi, jabłka i marchewki oraz z ziemniakami.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 90
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 90
Składniki
Kotlety schabowe rozbijamy. Najpierw zanurzamy w jajkach rozbełtanych z dodatkiem soli, pieprzu i czosnku granulowanwgo a następnie obtaczamy lekko dociskając w panko. Smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym na patelni tłuszczu /smalcu lub oleju/. Surówka: rzodkiew, marchew i jabłko obieramy i ścieramy na tarce. Dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki, olej, doprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem. Mieszamy. Kotlety schabowe podajemy z surówką z rzodkwi i np. gotowanymi ziemniakami /lub z frytkami... lub piuree... lub z czym tylko chcemy:) /