Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczny schabowy z kością. Kotlet za zwyczaj robię bez kości, ale mąż miał ochotę na taki właśnie schabowy z kością wiec oto jest. Mówi i ma.
patelnia, miski na panierkę, widelec, talerz,
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 16
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 16
Składniki
Schabowe po oczyszczeniu rozbijamy tłuczkiem przez folię. Po rozbiciu nacieramy przyprawami. Tak przygotowane schabowe obtaczamy w mące następnie panierujemy w rozbełtanym jajku i w bułce tartej. Schabowe smażymy na rozgrzanym maśle klarownym z każdej strony na złoty kolor. Ja mocniej podpiekłam bo tak mocno spieczone schabowe lubimy. Podajemy z ziemniaczkami oraz z ulubionymi dodatkami.
Schabowe w przyprawach.
Smażenie schabowych.