Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wegetarian i nie tylko. Można podac nas obiad lub jako gorącą przekąskę
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 259
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 474
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 67
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 138
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 259
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 474
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 67
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 138
Składniki
Seler obrać, pokroić na dość grube plastry lub na połowę i ugotować al dente w rosole. Wystudzić. Ostrożnie wybrać środek miąższu.
Farsz: Miąższ selera rozgnieść lub zetrzeć na tarce. Jajka zetrzeć na tarce. Dodać 1/2 puszki kukurydzy konserwowej. Wszystkie składniki wymieszać, przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Do wydrążonych selerów włożyć serek cammembert (na dno), nałozyć farsz.
Piekarnik rozgrzać do 180 st. W naczyniu do zapiekania ułozyć selery i podlać rosołem z gotowania selera. Selery zapiekam ok. 35 minut. |Pod koniec pieczenia ułozyc plasterki żółtego sera i zapiec do momentu rozpuszczenia sie sera.