Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ser kozi z żurawiną"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5273
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 103
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5273
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 103
Składniki
W rondelku podgrzej 3 łyżki wody i rozpuść cukier. Wrzuć do wody umytą żurawinę i uduś przez ok. 10 min. Pieczarki oczyść, pokrój w plastry. Ser oprósz solą, pieprzem, ułóż na nim pieczarki. Połóż na blasze na papierze do pieczenia, skrop olejem. Zapiekaj ok. 10 min w 200°C.
Ser podaj na sałacie, polany żurawiną, ubrany tymiankiem. Możesz go podać na zimno i na ciepło (podgrzać chwilę przed podaniem).
Ekspresowo: Do dania podaj gotową żurawinę ze słoika – zapieczesz tylko ser z pieczarkami.Źródło: Świat kobiety