Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Serca w sosie śmietanowym"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 126
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 193
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 147
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 126
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 193
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 147
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Grochola z Wielkiej Wsi
Serca oczyść, odkrój resztki żyłek. Opłucz, włóż do rondla, zalej zimną wodą. Dodaj kostkę rosołową, ziele angielskie i listek laurowy. Gotuj na wolnym ogniu do miękkości.
Śmietanę dokładnie wymieszaj z mąką. Dodaj do serc, połącz, zagotuj. Przypraw do smaku vegetą i pieprzem. Podawaj z gotowanymi ziemniakami i buraczkami na ciepło.
Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 2, cena za porcję 1,90 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie