Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serowa z grzankami"
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 68
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 191
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 104
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 68
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 191
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 104
Składniki
Cebule obierz i posiekaj. Boczek pokrój na niewielkie kawałki. Czosnek przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę i czosnek. Podsmaż boczek.
W garnku podgrzej bulion. Dodaj do niego serki topione i powoli mieszaj aż się rozpuszczą.
Dodaj cebulę i czosnek oraz podsmażony boczek. Zagotuj. Dopraw solą, pieprzem i kurkumą. Chleb pokrój w kostkę, ułóż na blasze i podpiecz. Wrzuć do zupy. Udekoruj natką.Źródło: Takie jest życie