Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serowe ciastka z szynką"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27489
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 173
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1237
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27489
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 173
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1237
Składniki
Ciasto: ser pokrój na kawałki. Szynkę i warzywa grubo posiekaj. Mąkę wymieszaj z solą oraz proszkiem do pieczenia. Wbij jajka. Wlej mleko i olej. Zagnieć ciasto, porcjami domieszaj szynkę, warzywa oraz ser.
Kruszonka: zimne masło rozetrzyj palcami z mąką. Kiedy powstaną grudki, kruszonkę schłodź.
Papierowe foremki umieść w zagłębieniach formy na muffinki. Nałóż ciasto. Posyp kruszonką. Piecz 30 minut w 175°C.
12 sztuk, 25 minŹródło: Naj