Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Serowe kotlety"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 649
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 223
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 649
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 223
Składniki
Ser pokrój na grube plastry. Na osobne talerze wysyp mąkę oraz bułkę tartą, na trzeci talerz rozbij jajka. Roztrzep je widelcem lub trzepaczką, dopraw solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej olej. Gdy już dobrze się rozgrzeje, układaj na nim plastry sera obtoczone bardzo starannie w mące, potem w jajku, a na koniec – w bułce. Ser smaż szybko z obu stron na złoty kolor bez przykrycia.
Na półmisku ułóż listki sałaty, na nich pokrojone pomidorki koktajlowe oraz świeże zioła. Skrop warzywa oliwą oraz octem balsamicznym, posyp świeżo mielonym czarnym pieprzem. Na warzywach układaj plastry smażonego sera i od razu podawaj.
Warzywa: sałata, pomidorki i zioła mogą posłużyć jako dekoracja, ale skropione oliwą i octem stworzą pyszną sałatkę do smażonego sera. Możesz jeszcze dodać do nich połówki czarnych oliwek oraz cebulę szalotkę pokrojoną w piórka.
30 minut Porcja: 390 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie