Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serowe placki z musem jabłkowym i cynamonem"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1746
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1746
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Przepis przysłała Alicja Dominik z Bydgoszczy
Białka ubij na sztywną pianę. Twaróg zmiksuj z żółtkami. Dodaj cukier puder, mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia, połącz. Dodaj ubitą z białek pianę, delikatnie wymieszaj.
Usmaż placki na niewielkiej ilości oleju. Osącz z tłuszczu.
Mus: jabłka obierz, wytnij gniazda nasienne, pokrój. Włóż do rondla, podlej wodą, dodaj cukier do smaku. Gotuj, aż zaczną się rozpadać. Posyp cynamonem. Podaj z plackami.
Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie