Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Serowe przekąski"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
czas ok. 30 min; porcja – 240 kcal, cena 1,80 zł
Parmezan zetrzyj na tarce o drobnych ocz kach. Rozsyp na stolnicy. Na warstwie sera rozłóż podwójnie złożony płat ciasta francuskiego. Rozwałkuj na grubszy placek. Wytnij z niego 16 małych kółeczek.
Krążki wyłóż na blachę pokrytą pergaminem i piecz na złoto w temp. 200 st (10-15 min). Odstaw do ostygnięcia.
Natkę opłucz starannie, opłucz, oderwij listki z łodyżek. Włóż je do kubka miksera. Dodaj posiekane lekko migdały oraz ząbek czosnku. zmiksuj. Dodaj pokruszony ser feta oraz oliwę. Miksuj razem, aż się połączą.
Ostudzone krążki z ciasta francuskiego posmaruj przygotowaną pastą serową. Oliwki (bez pestek) osącz z zalewy. Pomidorki opłucz, przekrój na połówki. Krążki dekoruj oliwkami oraz połówkami pomidorków.Źródło: Świat kobiety