Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki
Oczyszczoną paprykę kroimy w kosteczkę. Oczyszczone grzyby siekamy, podsmażamy na rozgrzanym maśle, dodajemy paprykę. Całość przez chwilę przesmażamy i odstawiamy do wystygnięcia.
Twaróg ucieramy z jajkiem, dodajemy żółty ser, pokrojoną w kostkę kiełbasę, wszystkie posiekane zioła, pieprz i sól, a na koniec schłodzone grzyby.
Ciasto francuskie wałkujemy na oprószonej mąką stolnicy na prostokąt o wymiarach 30 x 40 cm. Powierzchnię ciasta pokrywamy równomiernie masą grzybową. Ciasto ostrożnie rolujemy i wstawiamy do lodówki na co najmniej jedną godzinę, aby stężało i dało się pokroić.
Zastygniętą roladę kroimy w plastry o szerokości około 1 cm, układamy na blasze i smarujemy rozmąconym żółtkiem. Wstawiamy na 20 minut do piekarnika o temperaturze 180oC.
Dobrze zapiekają się sery: gouda, edamski czy parmezan.
Wartość odżywcza jednej sztuki: 220 kcal, Białko: 32 g, Tłuszcz: 31 g, Węglowodany 3,9 g. Czas przygotowania: 90 minut. Cena jednej sztuki około 1,20 złŹródło: Rewia