Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Serowe spiralki"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27477
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1212
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27477
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1212
Składniki
Do miski przesiej mąkę, dodaj miękkie masło, żółtka, śmietanę, szczyptę soli oraz żółty ser starty na tarce o jak najmniejszych oczkach. Szybko wyrób ciasto, uformuj kulę, owiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na godzinę.
Schłodzone ciasto rozwałkuj na placek o grubości około pół centymetra, pokrój w dość wąskie paseczki. Splataj paski po dwa, układaj na natłuszczonej blaszce. Roztrzep białko, posmaruj nim spiralki. Posyp kminkiem lub papryką. Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz 12-15 minut w tempe raturze 160°C.Źródło: Chwila dla Ciebie