Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Serpentyny z warzywami"
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 131
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1208
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 425
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 79
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 290
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 131
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1208
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 425
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 79
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 290
Składniki
W garnku zagotuj posoloną wodę na makaron. Marchewki obierz, cukinie oczyść. Warzywa opłucz i pokrój wzdłuż w cienkie plasterki (najłatwiej zrobisz to nożem do obierania warzyw). Następnie potnij je w szerokie paski. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj.
Makaron wrzuć na wrzątek. Gotuj ok. 10 minut. Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć cebulę, czosnek i marchewkę. Po 3 minutach dodaj cukinię. Smaż dalej chwilę. Podlej bulionem. Przypraw do smaku solą, pieprzem i suszonymi ziołami. Duś ok. 7 minut.
Makaron odcedź, osącz na sitku. Przełóż do warzyw na patelni. Wymieszaj i mocno razem podgrzej. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.Źródło: Naj