Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Shakshuka to potrawa rodem z Izraela, smakuje wysmienicie dzieki wymieszaniu wielu smakow, wspaniale prezentuje sie wizualnie dzieki pomieszaniu roznorodnych skladnikow.
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 46
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 46
Składniki
Na rozgrzana oliwe wrzucic cebule i czosnek, gdy sie lekko zeszkla dodac czerwona papryke.Po okolo 5 minutach dodajemy reszte warzyw i kocentrat pomidorowy. Dusimy 15 minut. Po tym czasie dodajemy wszystkie przyprawy i swieza basilie, mieszamy a nastepnie wbijamy jajka i lekko posypujemy papryka w proszku. Trzymamy pod przykryciem przez nastepne 5 minut. Podajemy z chlebkami pita lub samodzielnie. Smacznego!