Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron szczególnie uwielbiany przez dzieci w wersji ze szpinakiem, czosnkiem i delikatną piersią z kurczaka okraszony śmietanką.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1024
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1185
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12061
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1024
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1185
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12061
Składniki
1. Na maśle klarowanym przysmażyć cebulę na złoty kolor. 2. Dodać piersi kurczaka pokrojone w kostkę i podsmażyć na lekko złoty kolor ok 15-20 min na średniej mocy palnika. 3. Dodać mrożony szpinak i dusić do odparowania nadmiaru wody. 4. Wlać śmietankę, doprawić solą, pieprzem, maggi lub sosem sojowym do uzyskania gęstej konsystencji płynu. 5. Po wyłączeniu źródła ciepła dodać zmiażdżony czosnek i wymieszać. 6. Ugotować makaron, odcedzić i dodać do przygotowanego sosu szpinakowego- wymieszać i odczekać ok. 15 min., by smaki się przegryzły. Potrawę posypać ulubionym żółtym serem i zajadać się do bólu. SMACZNIE POLECAM!