Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Skrzydełka faszerowane"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27477
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1212
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27477
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1212
Składniki
Skrzydełka umyj, osusz. Ostrożnie wytrybuj kości, tak, by nie zniszczyć skórki.
Pieczarki obierz, oczyść, pokrój w drobną kostkę. Cebule obierz, posiekaj. Masło stop na patelni, podduś cebulę i pieczarki. Oprósz solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Ostudź. Dodaj starty ser, delikatnie wymieszaj. Farszem pieczarkowym ostrożnie napełnij skrzydełka, otwór zszyj lub zepnij wykałaczką.
Ziemniaki obierz, umyj. Włóż do osolonego wrzątku, gotuj 10 minut. Odcedź. Blachę skrop olejem, ułóż skrzydełka, obok wsyp ziemniaki. Piecz ok. 40 minut w temp. 180°C. W czasie pieczenia skrzydełka i ziemniaki odwracaj kilka razy na drugą stronę.Źródło: Chwila dla Ciebie