Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Skrzydełka faszerowane mielonym"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 745
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 745
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Ze skrzydełek odetnij najcieńsze części (na zupę). Z najgrubszej części skrzydełek usuń kości. Oprósz mięso przyprawami i wstaw na pół godziny do lodówki.
Pokrój drobno ogórki oraz paprykę. Dodaj mielone mięso oraz resztę składników farszu. Wymieszaj masę i przypraw do smaku.
Farszem nadziej skrzydełka. Każde obtocz najpierw w majonezie, potem w bułce tartej. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
Piecz około 50 minut w temp. 170°C, aż będą rumiane.
Porcje: 10, : 110 min, Cena: 2,80 zł, Kalorie: 386 kcalŹródło: Bella Relaks