Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idziemy o zakład, że w waszych zamrażarkach znajdzie się wiele produktów, z których przyrządzić można niesamowity obiad. Tym razem wylosowaliśmy skrzydełka.
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 71
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 82
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 71
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 82
Składniki
Skrzydełka dzielimy na kawałki. Szalotki kroimy w krążki, czosnek siekamy. W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso i smażymy. Następnie dodajemy szalotki, smażymy dalej, czosnek, smażymy jeszcze chwilę, zalewamy sokiem z pomarańczy i bulionem. Przykrywamy, dusimy na wolnym ogniu przez 10 min. Następnie dodajemy zioła, cukier, paprykę, dusimy chwilę na wolnym ogniu. Mąkę mieszamy w zimnej wodzie, dodajemy do całości. Zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.