Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Skrzydełka otulone ziołową skorupką"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1755
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1755
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Skrzydełka opłucz, dobrze osusz. Parmezan drobno zetrzyj, wymieszaj z bułką tartą oraz posiekanymi ziołami. Jajka wbij na głęboki talerz, roztrzep z odrobiną soli i pieprzu. Skrzydełka oprósz mąką, panieruj w jajkach, na koniec obtocz w mieszance ziół, sera oraz bułki tartej. Panierkę dobrze dociśnij.
Skrzydełka ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz przez 35-40 minut. Morele osącz z zalewy, szalotki obierz. Przygotowane pokrój w kosteczkę. Bazylię opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek i grubo posiekaj.
Ocet winny wymieszaj z oliwą, morelami oraz szalotkami. Sos przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Tuż przed podaniem domieszaj posiekaną bazylię. Skrzydełka serwuj z sosem morelowym.
ok. 50 min, 1 porcja zawiera ok. 480 kcal. Ok. 4,20 zł za porcjęŹródło: Tina