Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso jest niezwykle soczyste oraz bardzo aromatyczne.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 197
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 216
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 197
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 216
Składniki
Skrzydełka umyć i i po osuszeniu dokładnie natrzeć uprzednio wymieszanymi ze sobą przyprawami. Mięso odstawić do lodówki minimum na godzinę. Po tym czasie naczynie żaroodporne wysmarować olejem i umieścić w nim skrzydełka i listki laurowe. Całość zalać bulionem i przykryć folią aluminiową. Piec w rozgrzanym piekarniku około 70-90 minut - do miękkości. (Czas pieczenia zależy od wielkości skrzydełek i od piekarnika.) Pod koniec pieczenia folię aluminiową ostrożnie usunąć, aby skórka skrzydełek zrobiła się rumiana.