Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie na rodzinny obiad.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 678
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 678
Składniki
Skrzydełka oczyścić, umyć, osuszyć i oprószyć solą. W salaterce wymieszać sos adżika, majonez, miód, musztardę, paprykę i przyprawę staropolską. Skrzydełka przełożyć do salaterki i dokładnie wymieszać z marynatą. Pozostawić na 2 godziny w lodówce. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzone oprószyć przyprawą i dodać masło. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia poukładać skrzydełka. Nadmiar marynaty wylać na skrzydełka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min. Po 30 minutach pieczenia dołożyć na blaszkę ziemniaki. Skrzydełka i ziemniaki podać z surówką. Smacznego