Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Skrzydełka pieczone w warzywach"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 263
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 107
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 263
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 107
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
Skrzydełka umyj, osusz, oczyść z szypułek. Mąkę wymieszaj z curry. Mięso oprósz solą, pieprzem, obtocz w mące. Pieczarki umyj, oczyść, pokrój w plasterki. Paprykę oczyść i pokrój w kostkę. Cebulę oraz białe części pora pokrój w plasterki, czosnek obierz i posiekaj.
Na patelni rozgrzej olej i obsmaż skrzydełka. Przełóż je do naczynia żaroodpornego. Na wierzch połóż rozdrobnione warzywa oraz pieczarki. Podgrzej bulion (najlepiej warzywny).
Wymieszaj go z octem oraz miodem. Gorącym płynem zalej przygotowane .
Naczynie żaroodporne nakryj. Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz około 40 minut w temp. 160°C.
Podaj z ziemniakami lub ryżem oraz surówką. Takie skrzydełka smaczne są także na zimno, z pieczywem.Źródło: Bella Relaks