Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, rozpływające się w ustach o chrupiącej skórce skrzydełka z pysznej marynaty przygotowane na spotkanie rodzinne. Polecam
miska, ścierka, blaszka, słoik na marynatę, nóż,
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 778
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 75
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 778
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 75
Składniki
Skrzydełka oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Wkładamy do większej miski. Następnie przygotowujemy marynatę. Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy aż do połączenia się składników( najlepiej włożyć do słoiczka zakręcić i potrząsnąć kilka razy). Marynatą nacieramy skrzydełka, na przygotowane skrzydełka rozkładamy plasterki obranego czosnku. Skrzydełka okrywamy i odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce. Po tym czasie skrzydełka rozkładamy na wysmarowanej tłuszczem blasze i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do miękkości mięsa. Podawać do obiadu lub jako samodzielną przekąskę. Smacznego
Przygotowanie skrzydełek.
Skrzydełka gotowe do podania.