Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Skrzydełka z imbirem i miodem"
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 297
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 263
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 297
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 263
Składniki
Skrzydełka umyj, oczyść. W dużym garnku zagotuj wodę i ją posól. Włóż skrzydełka i gotuj je 30 minut. Odcedź na durszlaku. Odstaw, aby mięso ostygło.
Do dużej miski włóż miód, wlej oliwę i sos sojowy, wsyp imbir i wymieszaj marynaty. Możesz dodać szczyptę pieprzu. Włóż skrzydełka i wymieszaj tak, aby marynata pokryła mięso.
Nakryj naczynie i odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce. Im dłużej mięso leży w marynacie, tym jest bardziej kruche i aromatyczne.
Ułóż skrzydełka w naczyniu żaroodpornym. Oprósz je mieloną papryką. Piecz 30 min w temp. 180°C.
Pod koniec pieczenia, zdejmij przykrywkę, aby skórka mięsa pięknie się zrumieniła. Takie skrzydełka są smaczne na gorąco i na zimno.
Porcje: 6, : 85 min, Cena: 1,40 zł, Kalorie: 345 kcalŹródło: Bella Relaks