Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 26-11-2023
Przepis na świetne skrzydełka z kurczaka w słodko-ostrej marynacie z dodatkiem imbiru i czosnku. Skrzydełka są najpierw upieczone w piekarniku, dzięki temu skórka jest bardzo chrupiąca, a potem wymieszane z marynatą, i króciutko podduszone - dzięki temu chrupkość pozostaje i dodatkowo zostaje otulona lepką, słodko- ostrą marynatą.
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 59
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 90
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 135
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 28
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1120
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 531
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 59
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 90
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 135
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 28
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1120
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 531
Składniki
Skrzydełka solimy i przekładamy do naczynia do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 minut z jednej strony, przekładamy, zwiększamy temperaturę do 200 stopni i dopiekamy kolejne 30-40 minut aż ładnie się zarumienią i mięso będzie lekko odchodziło od kości. Wyjmujemy skrzydełka z piekarnika, odstawiamy.
Ścieramy imbir na tarce, przeciskamy czosnek przez praskę. W garnku rozgrzewamy olej, chwilę podsmażamy czosnek i imbir, dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i gotujemy ok 5 minut aż sos lekko wyparuje i zgęstnieje. Skrzydełka podzielić na pół przy kości - żeby z każdego powstały dwie mniejsze części (ramionko i skrzydełko), dodajemy do sosu, mieszamy dobrze, żeby sos oblepił każdą część. Podajemy od razu posypane szczypiorkiem i sezamem.