Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Skrzydełka z miodem na ostro"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 23
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 154
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 355
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 23
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 154
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 355
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Składniki
Z miodu, sosu sojowego, oliwy, ostrej papryki, soli oraz pieprzu przygotowujemy marynatę. Smarujemy nią umyte, osuszone skrzydełka i wkładamy do lodówki na minimum 4 godziny.
Zmacerowane skrzydełka przekładamy na blachę i pieczemy ok. 35 minut w 190oC.
W międzyczasie papryki kroimy w plastry. Do rondelka wkładamy odsączoną z zalewy kukurydzę, pomidory i paprykę. Dusimy aż warzywa zmiękną. Następnie wykładamy je na półmisek.
Na warzywa kładziemy upieczone skrzydełka i od razu podajemy.
Czas przygotowania 45 minut. Cena porcji ok. 2,70 zł.
Wartość odżywcza porcji 580 kcal Białko 40 g/Tłuszcz 44 g/Węglowodany 46 gŹródło: Rewia