Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śląskie zrazy zawijane"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5227
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4996
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 59
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 230
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5227
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4996
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 59
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 230
Składniki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ogórki pokroić w słupki. Cebulę obrać, pokroić w pół- plasterki. Plastry wołowiny opłukać, osuszyć, ułożyć na deseczce i dobrze rozbić. Mięso oprószyć solą oraz pieprzem. Każdy plaster posmarować musztardą. Przykryć plasterkiem boczku, położyć porcję ogórków oraz cebuli. Potem zwinąć, spiąć wykałaczkami, ew. jeszcze raz posolić. Zrazy zrumienić na 2 łyżkach masła. Przełożyć do garnka.
Kostkę rozpuścić w szklance ciepłej wody. Połowę wlać do mięsa. Dusić do miękkości. Następnie zrazy wyjąć z garnka. Sos z duszenia wymieszać z resztą rozpuszczonej Kostki Mięsnej Winiary. Całość zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną zimnej wody. Ponownie zagotować. Dodać łyżkę masła. Zrazy ponownie włożyć do sosu. Mocno razem podgrzać. Podawać z ziemniakami ugotowanymi w posolonej wodzie.Źródło: Tina