Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
WSPANIAŁE TRADYCYJNE DANIE KUCHNI HOLENDERSKIEJ. CIESZY SIĘ OGROMNĄ POPULARNOŚCIĄ WŚRÓD MIESZKAŃCÓW TEGO MAŁEGO KRAJU. SKŁADAJĄC WIZYTĘ W HOLANDII MOŻNA KUPIĆ TO DANIE JAKO GOTOWE W SUPERMARKECIE JEDNAK O WIELE SMACZNIEJSZE JEST WE WŁASNYM WYKONANIU.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 690
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 675
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1504
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4843
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 690
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 675
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1504
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4843
Składniki
Do miski włóż mięso wieprzowe, mięso wołowe, żółtka, bułkę tartą, musztardę, sos sojowy, pieprz i gałkę muszkatołową. Całość trzeba dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Z powstałej mieszaniny wyrób krótkie kiełbaski, owiń je plastrami boczku i zepnij te ruloniki wykałaczkami. Na patelni rozpuść masło lub margarynę. Połóż steki na wolnym ogniu – każdy bok ok. 2/3 minut. Następnie wlej szklankę wody i duś 15 minut. Holendrzy podają to danie wraz z frytkami, surówką oraz – oczywiście – z majonezem