Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śledź po kaszubsku"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 20
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 324
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 3753
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 20
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 324
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 3753
Składniki
Zalej śledzie wodą na 3 godziny (po godzinie zmień wodę).
Obierz i pokrój cebulę w krążki grubości 3-4 mm. Rozłóż je na plastikowej tacy, posyp solą i pieprzem, skrop sokiem z limonki. Wstaw na godzinę do lodówki. Resztki limonek wrzuć do wody, w której moczą się śledzie.
Rozłóż na talerzach krążki cebuli, a na nich listki kolendry i śledzie. Polej oliwą i udekoruj krwawnikiem. Podawaj z pumperniklem.
<strong>Przepis: Piotr Lisakowski</strong>Źródło: Olivia