Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledź w occie"
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 23
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 21
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21468
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 40
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 134
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 23
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 21
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21468
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 40
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 134
Składniki
Dokładnie płuczę filety, zalewam je wodą, moczę. W woreczku mieszam mąkę, pieprz, sól. Osuszam śledzie papierowym ręcznikiem, wkładam do torebki, dobrze obtaczam panierką.
Smażę śledzie na maśle na dużym ogniu, ok. 2 min z każdej strony, przekładam na talerz. W garnuszku zagotowuję cukier i ocet, dodaję wodę, goździki, anyż.
Ostudzone śledzie zalewam chłodną marynatą, układam na filetach krążki cebuli, wstawiam do lodówki na noc. Osączone z marynaty kładę na pajdzie razowego chleba.Źródło: Kobieta i życie