Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śledź w oleju"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6144
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 144
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 312
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6144
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 144
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 312
Składniki
Wymoczone filety pokroić na paski szerokości półtora centymetra. Cebulę obrać, pokroić w cieniutkie talarki, zalać wrzątkiem. Odsączyć po dwóch minutach, ostudzić. Układać w słoju lub naczyniu kamionkowym naprzemian warstwami śledzie i cebulę. Każdą warstwę posypać pieprzem. Zalać olejem zawartość słoja tak, by wszystkie warstwy były dokładnie zakryte. Zakręcić słój (lub zakryć naczynie kamionkowe), odstawić do lodówki. Podawać na drugi dzień z pieczywem.
Tekst pochodzi z gazety Dzień dobry
<b>Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi <a href="http://kobieta.interia.pl/kuchnia/dodaj-przepis"class="more" style="color:#07336C">"przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!"</a>. Najlepsze przepisy nagradzamy!</b>
<b><a href="http://quizy.interia.pl/kobieta/quiz/czy-dobrze-gotujesz,293,1?id=293"class="more" style="color:#07336C">Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!</a></b>Źródło: Dzień Dobry