Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śledzie a’la tatar"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 210
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8944
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 146
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 293
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 210
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8944
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 146
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 293
Składniki
Śledzie osącz z zalewy octowej, osusz, pokrój w grubszą kostkę, skrop sokiem z cytryny i wymieszaj. Cebule, osączone z zalewy buraczki i pieczarki również pokrój w grubszą kostkę.
Małą miskę wysmaruj oliwą, na spodzie ułóż buraczki, połowę pokrojonej cebuli i śledzie. Dopraw solą, pieprzem i cienko posmaruj majonezem. Nałóż warstwę pieczarek, później resztę cebuli i znów cienko posmaruj majonezem.
Miskę przykryj talerzykiem, odwróć i delikatnie zdejmij miskę. Udekoruj kleksem majonezu, pieczarkami i natką. Przed podaniem schłodź w lodówce.Źródło: Tele Tydzień