Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śledzie po rosyjsku pod pierzynką"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2010
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2010
Składniki
Ugotuj jajka na twardo. W osobnych garnkach ugotuj buraki, ziemniaki i marchew. Następnie zetrzyj buraki i marchew na tarce z grubymi oczkami, ziemniaki pokrój drobno.
Rozdziel warzywa na osobne miseczki i dodaj po łyżce majonezu. Wymieszaj. Cebulę pokrój drobno i zeszkij na oleju.
Weź 4 szklanki i włóż do każdej kolejno buraczki, marchewkę, ziemniaki, cebulę oraz kawałki śledzia. Przyłóż talerz do wierzchu szklanki i szybkim ruchem obróć szklankę razem z talerzem do góry dnem. Wierzch pierzynki posyp startym jajkiem.Źródło: Olivia