Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledziki na ostro"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Na patelni rozgrzej olej i zeszklij pokrojoną w piórka cebulę oraz cienkie plasterki jabłek.
Przecier pomidorowy rozcieńcz z wodą i dolej do cebuli. Dopraw solą, pieprzem, Vegetą oraz przyprawą do grilla. Całość zagotuj i odstaw do ostygnięcia.
Ostrym nożem zeskrob z filetów skórkę, a następnie pokrój śledzie na małe kawałki. Ułóż je w salaterce na przemian z przestudzoną cebulką w sosie pomidorowym. W ten sam sposób rozłóż kilka warstw.
Gotową przystawkę udekoruj np. natką pietruszki.
Józef Smoliński z KoronowaŹródło: Super TV