Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śliwka z boczkiem"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 239
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 239
Składniki
Wykałaczki namocz na pół godziny w zimnej wodzie. Boczek cienko pokrój. Jeśli kupiłaś paczkowany, cienko krojony, delikatnie oddzielaj od siebie plastry. Śliwki układaj na brzegu plastra boczku, roluj i dokładnie zepnij wykałaczką, by się nie rozpadały. Posyp solą i pieprzem.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 190°C, koreczki ułóż w naczyniu żaroodpornym, piecz 15 minut. Podawaj od razu po wyjęciu z pieca. Możesz je również usmażyć na rozgrzanym oleju. Gotowe przystawki możesz wbijać w ćwiartki jabłek.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień