Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki w occie są słodkie, ale mają też przyjemną, pikantną nutę. Dzięki temu są naprawdę uzależniające. Świetnie sprawdzają się jako dodatek obiadowy, deserowy lub samodzielna przekąska. Mogą stanowić ciekawe uzupełnienie drinków i koktajlów. Tak przyrządzone śliwki można też łatwo zmodyfikować, dodając swoje ulubione przyprawy. Jeśli lubisz ostrzejsze smaki, dodaj więcej pieprzu lub zastąp go pieprzem syczuańskim.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Śliwki umyj i przekrój na pół. Wyjmij pestki. Śliwki wrzuć do rondla. Zalej je wszystkimi składnikami płynnymi i posyp oboma rodzajami cukru. Dodaj przyprawy. Całość zagotuj i trzymaj na ogniu przez 5-6 minut, aż owoce zaczną mięknąć.
Słoiki wysterylizuj. Śliwki wyjmij z płynu i przełóż je do słoików do ok. 2/3 ich wysokości. Zalej owoce zalewą z garnka i zakręć dobrze słoiki. Śliwki w occie przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.